Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g220g264kcal46.3g0g8.8g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g160g87kcal12g1.4g3.4g0.6g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.4g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)50g43kcal0.5g1.8g3.5g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.6g6.5kcal0g1.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3g0.6kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 20g6kcal0.7g0.2g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g1027kcal121.2g24g48.2g2.8g
Valittu annoskoko476g514kcal60.6g12g24.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna238g257kcal30.3g6g12.1g0.7g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450