Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g331g397kcal69.4g0g13.2g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g240g130kcal18g2.2g5g1g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)75g64kcal0.8g2.6g5.3g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.5g0.9kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 30g9kcal1.1g0.3g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1428g1541kcal182g36.4g72.2g4.2g
Valittu annoskoko714g771kcal91g18.2g36.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna357g385kcal45.5g9.1g18.1g1.1g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255450