Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 145g200kcal27.2g0g10.2g0g
Kasvisliemikuutio 10g31kcal1g1.4g2.4g0.2g
Punajuuri 200g77kcal2g13.8g0.4g5g
Valkokaali keräkaali 138g38kcal1.6g5.6g0.3g2.9g
Juuriselleri 75g24kcal0.9g3.5g0.2g2.3g
Porkkana 45g15kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 58g17kcal0.7g2.8g0.1g1g
Basilika, kuivattu 0.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.2g
Timjami 0.5g1.4kcal0g0.1g0g0.2g
Persilja 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2352g809kcal67.6g59.6g27.4g25.8g
Valittu annoskoko1176g405kcal33.8g29.8g13.7g12.9g
Annoskoko puolitettuna588g202kcal16.9g14.9g6.9g6.5g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578