Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 218g301kcal40.8g0g15.2g0g
Kasvisliemikuutio 15g46kcal1.4g2g3.5g0.2g
Punajuuri 300g115kcal3g20.7g0.6g7.5g
Valkokaali keräkaali 206g57kcal2.5g8.4g0.4g4.3g
Juuriselleri 113g35kcal1.4g5.2g0.2g3.5g
Porkkana 68g22kcal0.4g3.8g0.1g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 86g26kcal1.1g4.1g0.2g1.5g
Basilika, kuivattu 0.8g1.9kcal0.1g0.2g0g0.3g
Timjami 0.8g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Persilja 0.8g0.2kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 5.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3528g1213kcal101.6g89.2g40.6g38.8g
Valittu annoskoko1764g607kcal50.8g44.6g20.3g19.4g
Annoskoko puolitettuna882g303kcal25.4g22.3g10.2g9.7g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578