Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 363g501kcal68g0g25.4g0g
Kasvisliemikuutio 25g76kcal2.4g3.4g5.9g0.4g
Punajuuri 500g192kcal5g34.5g1g12.5g
Valkokaali keräkaali 344g96kcal4.1g14g0.7g7.2g
Juuriselleri 188g59kcal2.3g8.6g0.4g5.8g
Porkkana 113g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Vesi, vesijohtovesi 1251g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 144g44kcal1.8g6.9g0.3g2.4g
Basilika, kuivattu 1.3g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0.5g
Timjami 1.3g3.5kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Persilja 1.3g0.3kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 8.8g0.2kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5880g2023kcal169.4g148.6g68.2g64.6g
Valittu annoskoko2940g1011kcal84.7g74.3g34.1g32.3g
Annoskoko puolitettuna1470g506kcal42.4g37.2g17.1g16.2g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578