Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 435g601kcal81.6g0g30.5g0g
Kasvisliemikuutio 30g92kcal2.9g4.1g7.1g0.5g
Punajuuri 601g231kcal6g41.4g1.2g15g
Valkokaali keräkaali 413g115kcal4.9g16.8g0.8g8.7g
Juuriselleri 225g71kcal2.8g10.4g0.5g7g
Porkkana 135g44kcal0.8g7.5g0.3g3.4g
Vesi, vesijohtovesi 1501g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 173g52kcal2.2g8.3g0.3g2.9g
Basilika, kuivattu 1.5g3.8kcal0.2g0.3g0.1g0.6g
Timjami 1.5g4.2kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Persilja 1.5g0.4kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 11g0.3kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7056g2428kcal203.2g178.4g81.8g77.6g
Valittu annoskoko3528g1214kcal101.6g89.2g40.9g38.8g
Annoskoko puolitettuna1764g607kcal50.8g44.6g20.5g19.4g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578