Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 653g902kcal122.4g0g45.7g0g
Kasvisliemikuutio 45g137kcal4.3g6.1g10.6g0.7g
Punajuuri 901g346kcal9g62.2g1.8g22.5g
Valkokaali keräkaali 619g172kcal7.4g25.1g1.2g13g
Juuriselleri 338g106kcal4.2g15.5g0.7g10.5g
Porkkana 203g66kcal1.3g11.3g0.4g5.2g
Vesi, vesijohtovesi 2252g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 259g78kcal3.2g12.4g0.5g4.4g
Basilika, kuivattu 2.3g5.7kcal0.3g0.5g0.1g0.9g
Timjami 2.3g6.4kcal0.2g0.6g0.2g0.8g
Persilja 2.3g0.6kcal0g0g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 16g0.4kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10585g3641kcal304.8g267.4g122.4g116.4g
Valittu annoskoko5292g1821kcal152.4g133.7g61.2g58.2g
Annoskoko puolitettuna2646g910kcal76.2g66.9g30.6g29.1g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578