Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 73g100kcal13.6g0g5.1g0g
Kasvisliemikuutio 5g15kcal0.5g0.7g1.2g0.1g
Punajuuri 100g38kcal1g6.9g0.2g2.5g
Valkokaali keräkaali 69g19kcal0.8g2.8g0.1g1.4g
Juuriselleri 38g12kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Porkkana 23g7.4kcal0.1g1.3g0g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 29g8.7kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Basilika, kuivattu 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1176g404kcal33.8g30g13.6g13g
Valittu annoskoko588g202kcal16.9g15g6.8g6.5g
Annoskoko puolitettuna294g101kcal8.5g7.5g3.4g3.3g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.6g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578