Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 726g1002kcal136.1g0g50.8g0g
Kasvisliemikuutio 50g152kcal4.8g6.8g11.8g0.8g
Punajuuri 1001g384kcal10g69.1g2g25g
Valkokaali keräkaali 688g191kcal8.2g27.9g1.4g14.4g
Juuriselleri 375g118kcal4.7g17.3g0.8g11.6g
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.5g5.7g
Vesi, vesijohtovesi 2502g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 288g87kcal3.6g13.8g0.6g4.9g
Basilika, kuivattu 2.5g6.4kcal0.4g0.5g0.1g1g
Timjami 2.5g7.1kcal0.2g0.7g0.2g0.9g
Persilja 2.5g0.7kcal0g0g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 18g0.4kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11760g4046kcal339g297.2g136.4g129g
Valittu annoskoko5880g2023kcal169.5g148.6g68.2g64.5g
Annoskoko puolitettuna2940g1012kcal84.8g74.3g34.1g32.3g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578