Juustoinen juuresperunasosekeitto

Keitä juurekset ja pilkotut kuoritut perunat vihannesfondissa, lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella, mausta rouhitulla mustapippurilla.

Unohdin mitata veden, sitä oli sen verran että juurekset juuri ja juuri peittyivät, yhden annoksen kooksi tuli n. 370 g valmiina.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Hejola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juureskuutiot Kesäpöytä 1 pss1000g270kcal8g51g4g29g
Peruna, raaka (Pirkka), annos 150g500g375kcal9.5g80g1g5g
Eva savuporo-kevätsipuli sulatejuusto (Arla ingman), annos 200g320g512kcal51.2g3.2g28.8g0g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g56g67kcal1.4g3.4g5g0.8g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4956g2460kcal140.6g276.8g77.8g70.6g
Valittu annoskoko2478g1230kcal70.3g138.4g38.9g35.3g
Annoskoko puolitettuna1239g615kcal35.2g69.2g19.5g17.7g
Arvot/100g100g50kcal2.8g5.6g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258822