Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)500g160kcal16.5g22.5g0g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Siirappi 210g633kcal0.2g155.6g0g0g
Vehnälese 30g68kcal4g4.6g1.4g11.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)120g455kcal14g92.4g2.6g17.2g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1115kcal33.1g227.5g3.9g11.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2435g4900kcal142.2g1005.8g16g83.2g
Valittu annoskoko1218g2450kcal71.1g502.9g8g41.6g
Annoskoko puolitettuna609g1225kcal35.6g251.5g4g20.8g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881