Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)50g16kcal1.7g2.3g0g0g
Hiiva 2.5g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Siirappi 21g64kcal0g15.7g0g0g
Vehnälese 3g6.9kcal0.4g0.5g0.1g1.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)12g46kcal1.4g9.3g0.3g1.7g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.9g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana245g493kcal14.2g101.4g1.6g8.2g
Valittu annoskoko123g247kcal7.1g50.7g0.8g4.1g
Annoskoko puolitettuna61g123kcal3.6g25.4g0.4g2.1g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.4g0.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881