Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)60g19kcal2g2.7g0g0g
Hiiva 3g2.2kcal0.4g0g0g0.2g
Siirappi 25g76kcal0g18.8g0g0g
Vehnälese 3.6g8.3kcal0.5g0.6g0.2g1.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)15g55kcal1.7g11.2g0.3g2.1g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g135kcal4g27.5g0.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana294g591kcal17.2g121.6g2g10.2g
Valittu annoskoko147g296kcal8.6g60.8g1g5.1g
Annoskoko puolitettuna74g148kcal4.3g30.4g0.5g2.6g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41.4g0.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881