Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)81g26kcal2.7g3.6g0g0g
Hiiva 4g3kcal0.5g0g0g0.3g
Siirappi 34g102kcal0g25.1g0g0g
Vehnälese 4.8g11kcal0.6g0.7g0.2g1.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)19g73kcal2.3g14.9g0.4g2.8g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 52g180kcal5.3g36.6g0.6g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana392g789kcal22.8g161.8g2.4g13.4g
Valittu annoskoko196g394kcal11.4g80.9g1.2g6.7g
Annoskoko puolitettuna98g197kcal5.7g40.5g0.6g3.4g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881