Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)91g29kcal3g4.1g0g0g
Hiiva 4.5g3.4kcal0.6g0g0g0.3g
Siirappi 38g115kcal0g28.2g0g0g
Vehnälese 5.4g12kcal0.7g0.8g0.2g2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)22g82kcal2.5g16.7g0.5g3.1g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g202kcal6g41.2g0.7g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana441g888kcal25.6g182g2.8g15g
Valittu annoskoko221g444kcal12.8g91g1.4g7.5g
Annoskoko puolitettuna110g222kcal6.4g45.5g0.7g3.8g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881