Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)101g32kcal3.3g4.5g0g0g
Hiiva 5g3.7kcal0.7g0.1g0g0.3g
Siirappi 42g127kcal0g31.3g0g0g
Vehnälese 6g14kcal0.8g0.9g0.3g2.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)24g92kcal2.8g18.6g0.5g3.5g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g224kcal6.7g45.8g0.8g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana490g986kcal28.6g202.4g3.2g16.8g
Valittu annoskoko245g493kcal14.3g101.2g1.6g8.4g
Annoskoko puolitettuna123g247kcal7.2g50.6g0.8g4.2g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881