Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)121g39kcal4g5.4g0g0g
Hiiva 6g4.5kcal0.8g0.1g0g0.4g
Siirappi 51g153kcal0.1g37.6g0g0g
Vehnälese 7.2g17kcal1g1.1g0.3g2.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)29g110kcal3.4g22.3g0.6g4.1g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 79g269kcal8g54.9g0.9g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana588g1183kcal34.6g242.8g3.6g19.8g
Valittu annoskoko294g592kcal17.3g121.4g1.8g9.9g
Annoskoko puolitettuna147g296kcal8.7g60.7g0.9g5g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41.3g0.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881