Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)141g45kcal4.6g6.3g0g0g
Hiiva 7g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Siirappi 59g178kcal0.1g43.8g0g0g
Vehnälese 8.5g19kcal1.1g1.3g0.4g3.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)34g128kcal4g26g0.7g4.8g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 92g314kcal9.3g64.1g1.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana686g1381kcal40g283.2g4.4g23.4g
Valittu annoskoko343g690kcal20g141.6g2.2g11.7g
Annoskoko puolitettuna172g345kcal10g70.8g1.1g5.9g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881