Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)161g52kcal5.3g7.2g0g0g
Hiiva 8g6kcal1.1g0.1g0g0.6g
Siirappi 68g204kcal0.1g50.1g0g0g
Vehnälese 10g22kcal1.3g1.5g0.4g3.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)39g146kcal4.5g29.8g0.9g5.5g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 105g359kcal10.7g73.2g1.3g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana784g1577kcal46g323.8g5.2g26.8g
Valittu annoskoko392g789kcal23g161.9g2.6g13.4g
Annoskoko puolitettuna196g394kcal11.5g81g1.3g6.7g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881