Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)181g58kcal6g8.1g0g0g
Hiiva 9g6.7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Siirappi 76g229kcal0.1g56.4g0g0g
Vehnälese 11g25kcal1.4g1.7g0.5g4.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)44g165kcal5.1g33.5g1g6.2g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 118g404kcal12g82.4g1.4g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana882g1775kcal51.6g364.4g5.8g30g
Valittu annoskoko441g887kcal25.8g182.2g2.9g15g
Annoskoko puolitettuna221g444kcal12.9g91.1g1.5g7.5g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881