Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)2000g640kcal66g90g0g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Siirappi 840g2532kcal0.8g622.4g0g0g
Vehnälese 120g274kcal16g18.5g5.4g45g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)480g1819kcal56.2g369.6g10.6g68.6g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1300g4461kcal132.5g910g15.6g45.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9740g19601kcal569.2g4023.2g64g332g
Valittu annoskoko4870g9801kcal284.6g2011.6g32g166g
Annoskoko puolitettuna2435g4900kcal142.3g1005.8g16g83g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881