Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)20g6.4kcal0.7g0.9g0g0g
Hiiva 1g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Siirappi 8.5g26kcal0g6.3g0g0g
Vehnälese 1.2g2.8kcal0.2g0.2g0.1g0.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)4.8g18kcal0.6g3.7g0.1g0.7g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g197kcal5.8g40.6g0.8g3.6g
Valittu annoskoko49g99kcal2.9g20.3g0.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna25g49kcal1.5g10.2g0.2g0.9g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41.4g0.8g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881