Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)201g64kcal6.6g9.1g0g0g
Hiiva 10g7.5kcal1.3g0.1g0g0.7g
Siirappi 85g255kcal0.1g62.6g0g0g
Vehnälese 12g28kcal1.6g1.9g0.5g4.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)48g183kcal5.7g37.2g1.1g6.9g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 131g449kcal13.3g91.6g1.6g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana980g1972kcal57.2g405g6.4g33.4g
Valittu annoskoko490g986kcal28.6g202.5g3.2g16.7g
Annoskoko puolitettuna245g493kcal14.3g101.3g1.6g8.4g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881