Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)242g77kcal8g10.9g0g0g
Hiiva 12g9kcal1.6g0.1g0g0.8g
Siirappi 101g306kcal0.1g75.2g0g0g
Vehnälese 15g33kcal1.9g2.2g0.7g5.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)58g220kcal6.8g44.6g1.3g8.3g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 157g539kcal16g109.9g1.9g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1176g2367kcal68.8g485.8g7.8g40g
Valittu annoskoko588g1183kcal34.4g242.9g3.9g20g
Annoskoko puolitettuna294g592kcal17.2g121.5g2g10g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881