Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)30g10kcal1g1.4g0g0g
Hiiva 1.5g1.1kcal0.2g0g0g0.1g
Siirappi 13g38kcal0g9.4g0g0g
Vehnälese 1.8g4.1kcal0.2g0.3g0.1g0.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)7.2g28kcal0.8g5.6g0.2g1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g67kcal2g13.7g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana147g296kcal8.4g60.8g1g5g
Valittu annoskoko74g148kcal4.2g30.4g0.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna37g74kcal2.1g15.2g0.3g1.3g
Arvot/100g100g201kcal5.7g41.4g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881