Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)322g103kcal10.6g14.5g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Siirappi 135g408kcal0.1g100.2g0g0g
Vehnälese 19g44kcal2.6g3g0.9g7.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)77g293kcal9g59.5g1.7g11.1g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 209g718kcal21.3g146.5g2.5g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1568g3156kcal91.4g647.8g10.4g53.4g
Valittu annoskoko784g1578kcal45.7g323.9g5.2g26.7g
Annoskoko puolitettuna392g789kcal22.9g162g2.6g13.4g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881