Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)362g116kcal12g16.3g0g0g
Hiiva 18g14kcal2.4g0.2g0.1g1.2g
Siirappi 152g459kcal0.2g112.7g0g0g
Vehnälese 22g50kcal2.9g3.3g1g8.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)87g330kcal10.2g66.9g1.9g12.4g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 235g808kcal24g164.8g2.8g8.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1764g3550kcal103.4g728.4g11.6g59.8g
Valittu annoskoko882g1775kcal51.7g364.2g5.8g29.9g
Annoskoko puolitettuna441g888kcal25.9g182.1g2.9g15g
Arvot/100g100g201kcal5.9g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881