Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)4000g1280kcal132g180g0g0g
Hiiva 200g149kcal26.2g2.2g0.8g13.8g
Siirappi 1680g5065kcal1.7g1244.9g0g0g
Vehnälese 240g548kcal31.9g37g10.8g90g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)960g3638kcal112.3g739.2g21.1g137.3g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2600g8921kcal264.9g1820g31.2g91g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19480g39202kcal1138g8046.6g127.8g664.2g
Valittu annoskoko9740g19601kcal569g4023.3g63.9g332.1g
Annoskoko puolitettuna4870g9801kcal284.5g2011.7g32g166.1g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881