Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)40g13kcal1.3g1.8g0g0g
Hiiva 2g1.5kcal0.3g0g0g0.1g
Siirappi 17g51kcal0g12.5g0g0g
Vehnälese 2.4g5.5kcal0.3g0.4g0.1g0.9g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)10g37kcal1.1g7.4g0.2g1.4g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.3g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana196g395kcal11.4g80.8g1.2g6.6g
Valittu annoskoko98g197kcal5.7g40.4g0.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna49g99kcal2.9g20.2g0.3g1.7g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.2g0.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881