Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)403g129kcal13.3g18.1g0g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Siirappi 169g510kcal0.2g125.3g0g0g
Vehnälese 24g55kcal3.2g3.7g1.1g9.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)97g366kcal11.3g74.4g2.1g13.8g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 262g898kcal26.7g183.1g3.1g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1960g3944kcal114.6g809.6g12.8g67g
Valittu annoskoko980g1972kcal57.3g404.8g6.4g33.5g
Annoskoko puolitettuna490g986kcal28.7g202.4g3.2g16.8g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881