Kirjolohiwokki
Kuumenna öljy (n 1/2 dl) wokkipannussa.
(Huom.
ainekset lisätään vähitellen niin, että pannu ei jäähdy liikaa ja keittolevyn teho saa koko ajan olla melko korkea) Lisää pilkotut porkkana, fenkoli, selleri ja parsakaalin kovat osat.
Sekoittele.
Lisää jonkin ajan kuluttua sipuli ja 2 valkosipulin kynttä pilkuttuna.
Lisää 1 tl chilimaustetta, 1 tl provencen yrttisekoitusta ja 1 tl kuivattua tai tuoretta korianteria sekä merisuolaa muutama nokare.
Sekoittelele.
Lisää parin minuutin kuluttua pilkottu purjo ja brokkoolin nuput.
Purista päälle 1/2 sitruunan mehu.
Sekoittele.
Lisää lopuksi suikaloitu graavi- tai tuore kirjolohi ja runsaasti tilliä sekä rouhittua pippuria maun mukaan.
Valmista on, kun lohi on kypsää.
Vihannekset on parhaimmilaan, kun ne on jätetty rapsakoiksi!
(itse teen usein tähteeksi jääneestä graavilohesta wokkia vihannesten kera ja jos lisää lopuksi vähän vettä ja nuudeleita, maistuu lapsillekin!)
Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa
Kauris65