Quiche Norvegien

Lämmitä käden lämpöiseksi noin 1 dl maitoa sekä öljy.

Sekoita sitten maito ja öljy dispersiokasi ja kaada tämän jälkeen dispersio jauhojen sekaan nyppimällä aina vähän kerrallaan.

Pyörittele massa tasaiseksi koostumukseksi ja pane jääkaappiin jäähtymään noin 1/2 tunniksi.

Valmista tällä välin tasainen seos kermasta, lopusta maidosta, kananmunista sekä raastetusta juustosta (ja hiukan suolaa sekä pippuria).

Jätä kaksi keltuaista taikinan voitelemiseen sekä aurajuusto ja lohi sormenpään kokoisina paloina odottamaan.

Ota taikina jääkaapista ja levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päällä.

Siirtäminen sopivan kokoiseen vuokaan helpottuu esimerkiksi taittamalla taikina pari kertaa puoliksi.

Esipaista taikina alumiinifoliolla peitettynä uunissa (175 celliusta) noin 10 min. Voitele taikina säästämilläsi keltuaisilla ja jatka paistamista 5 min. Ota paistos uunista ja levitä ensin puolet aurajuustosta ja lohesta paistoksen pohjalle ja tämän jälkeen munamaitokermajuusto seos niiden päälle unohtamatta aurajuustosta ja lohesta muodostuvaa päälikerrosta.

Paista 30 min (tai kun pinta on sopivasti ruskistunut) 175 cellsiusasteessa.

Nutiskele esim punaviinin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 241 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gruyere juusto, annos 50g240g991kcal71.5g1g77.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl240g816kcal4.8g7.2g84g0g
Kevytmaito (Valio)328g151kcal10.5g15.7g4.9g0g
Kananmuna kuoreton 352g502kcal44g1.1g36.1g0g
Lohi, uunissa paistettu320g749kcal62.7g0g49.6g0g
Rypsiöljy 48g425kcal0g0g48g0g
Vehnäjauho puolikarkea 320g1098kcal32.6g224g3.8g11.2g
Aurajuusto (Valio), annos 17g80g272kcal16g0g23.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3856g10007kcal484.2g498g654.2g22.4g
Valittu annoskoko1928g5004kcal242.1g249g327.1g11.2g
Annoskoko puolitettuna964g2502kcal121.1g124.5g163.6g5.6g
Arvot/100g100g260kcal12.6g12.9g17g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266012