Quiche Norvegien

Lämmitä käden lämpöiseksi noin 1 dl maitoa sekä öljy.

Sekoita sitten maito ja öljy dispersiokasi ja kaada tämän jälkeen dispersio jauhojen sekaan nyppimällä aina vähän kerrallaan.

Pyörittele massa tasaiseksi koostumukseksi ja pane jääkaappiin jäähtymään noin 1/2 tunniksi.

Valmista tällä välin tasainen seos kermasta, lopusta maidosta, kananmunista sekä raastetusta juustosta (ja hiukan suolaa sekä pippuria).

Jätä kaksi keltuaista taikinan voitelemiseen sekä aurajuusto ja lohi sormenpään kokoisina paloina odottamaan.

Ota taikina jääkaapista ja levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päällä.

Siirtäminen sopivan kokoiseen vuokaan helpottuu esimerkiksi taittamalla taikina pari kertaa puoliksi.

Esipaista taikina alumiinifoliolla peitettynä uunissa (175 celliusta) noin 10 min. Voitele taikina säästämilläsi keltuaisilla ja jatka paistamista 5 min. Ota paistos uunista ja levitä ensin puolet aurajuustosta ja lohesta paistoksen pohjalle ja tämän jälkeen munamaitokermajuusto seos niiden päälle unohtamatta aurajuustosta ja lohesta muodostuvaa päälikerrosta.

Paista 30 min (tai kun pinta on sopivasti ruskistunut) 175 cellsiusasteessa.

Nutiskele esim punaviinin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 241 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gruyere juusto, annos 50g300g1239kcal89.4g1.2g96.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl300g1020kcal6g9g105g0g
Kevytmaito (Valio)410g189kcal13.1g19.7g6.2g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Lohi, uunissa paistettu400g936kcal78.4g0g62g0g
Rypsiöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Vehnäjauho puolikarkea 400g1373kcal40.8g280g4.8g14g
Aurajuusto (Valio), annos 17g100g340kcal20g0g29g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4820g12509kcal605.4g622.4g818g28g
Valittu annoskoko2410g6254kcal302.7g311.2g409g14g
Annoskoko puolitettuna1205g3127kcal151.4g155.6g204.5g7g
Arvot/100g100g260kcal12.6g12.9g17g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266012