Quiche Norvegien

Lämmitä käden lämpöiseksi noin 1 dl maitoa sekä öljy.

Sekoita sitten maito ja öljy dispersiokasi ja kaada tämän jälkeen dispersio jauhojen sekaan nyppimällä aina vähän kerrallaan.

Pyörittele massa tasaiseksi koostumukseksi ja pane jääkaappiin jäähtymään noin 1/2 tunniksi.

Valmista tällä välin tasainen seos kermasta, lopusta maidosta, kananmunista sekä raastetusta juustosta (ja hiukan suolaa sekä pippuria).

Jätä kaksi keltuaista taikinan voitelemiseen sekä aurajuusto ja lohi sormenpään kokoisina paloina odottamaan.

Ota taikina jääkaapista ja levitä ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päällä.

Siirtäminen sopivan kokoiseen vuokaan helpottuu esimerkiksi taittamalla taikina pari kertaa puoliksi.

Esipaista taikina alumiinifoliolla peitettynä uunissa (175 celliusta) noin 10 min. Voitele taikina säästämilläsi keltuaisilla ja jatka paistamista 5 min. Ota paistos uunista ja levitä ensin puolet aurajuustosta ja lohesta paistoksen pohjalle ja tämän jälkeen munamaitokermajuusto seos niiden päälle unohtamatta aurajuustosta ja lohesta muodostuvaa päälikerrosta.

Paista 30 min (tai kun pinta on sopivasti ruskistunut) 175 cellsiusasteessa.

Nutiskele esim punaviinin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 241 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gruyere juusto, annos 50g60g248kcal17.9g0.2g19.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl60g204kcal1.2g1.8g21g0g
Kevytmaito (Valio)82g38kcal2.6g3.9g1.2g0g
Kananmuna kuoreton 88g126kcal11g0.3g9g0g
Lohi, uunissa paistettu80g187kcal15.7g0g12.4g0g
Rypsiöljy 12g106kcal0g0g12g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Aurajuusto (Valio), annos 17g20g68kcal4g0g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana964g2502kcal121.2g124.4g163.6g5.6g
Valittu annoskoko482g1251kcal60.6g62.2g81.8g2.8g
Annoskoko puolitettuna241g625kcal30.3g31.1g40.9g1.4g
Arvot/100g100g260kcal12.6g12.9g17g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266012