Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 250g96kcal2.5g17.3g0.5g6.3g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Juuriselleri 150g47kcal1.9g6.9g0.3g4.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka100g11kcal1.1g1.1g0.2g1g
Porkkana 200g65kcal1.2g11.1g0.4g5.1g
Peruna, keskikokoinen 60g150g90kcal2.3g19.5g0.2g1.4g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.2g0.5g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g10g13kcal0.3g2.1g0.6g1.4g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g5g4.8kcal0.1g0.9g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2008g946kcal25.6g136.4g25.2g44.8g
Valittu annoskoko1004g473kcal12.8g68.2g12.6g22.4g
Annoskoko puolitettuna502g236kcal6.4g34.1g6.3g11.2g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947