Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2490g956kcal24.9g171.8g5g62.3g
Sipuli (kuorittu)996g269kcal12.9g47.8g2g16.9g
Juuriselleri 1494g470kcal18.7g68.7g3g46.3g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka996g110kcal11g11g2g10g
Porkkana 1992g651kcal12.4g110.8g4g50.8g
Peruna, keskikokoinen 60g1494g896kcal22.4g194.2g1.5g13.4g
Valkosipuli 249g270kcal19.7g40.6g1.5g5.2g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g100g131kcal3g20.9g6g13.9g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 100g881kcal0g0g99.6g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g50g48kcal0.5g9.1g0g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9417kcal253.2g1357.4g249.8g442.8g
Valittu annoskoko10000g4709kcal126.6g678.7g124.9g221.4g
Annoskoko puolitettuna5000g2354kcal63.3g339.4g62.5g110.7g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947