Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 313g120kcal3.1g21.6g0.6g7.8g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Juuriselleri 188g59kcal2.3g8.6g0.4g5.8g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka125g14kcal1.4g1.4g0.3g1.3g
Porkkana 250g82kcal1.6g13.9g0.5g6.4g
Peruna, keskikokoinen 60g188g113kcal2.8g24.4g0.2g1.7g
Valkosipuli 31g34kcal2.5g5.1g0.2g0.7g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g13g16kcal0.4g2.6g0.8g1.8g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g6.3g6kcal0.1g1.1g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2510g1182kcal31.8g170.4g31.6g55.8g
Valittu annoskoko1255g591kcal15.9g85.2g15.8g27.9g
Annoskoko puolitettuna628g296kcal8g42.6g7.9g14g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947