Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 438g168kcal4.4g30.2g0.9g10.9g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Juuriselleri 263g83kcal3.3g12.1g0.5g8.1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka175g19kcal1.9g1.9g0.4g1.8g
Porkkana 350g114kcal2.2g19.5g0.7g8.9g
Peruna, keskikokoinen 60g263g158kcal3.9g34.1g0.3g2.4g
Valkosipuli 44g47kcal3.5g7.1g0.3g0.9g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g18g23kcal0.5g3.7g1.1g2.5g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g8.8g8.4kcal0.1g1.6g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3514g1655kcal44.6g238.6g44.4g78g
Valittu annoskoko1757g827kcal22.3g119.3g22.2g39g
Annoskoko puolitettuna879g414kcal11.2g59.7g11.1g19.5g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947