Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 563g216kcal5.6g38.8g1.1g14.1g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Juuriselleri 338g106kcal4.2g15.5g0.7g10.5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka225g25kcal2.5g2.5g0.5g2.3g
Porkkana 450g147kcal2.8g25g0.9g11.5g
Peruna, keskikokoinen 60g338g203kcal5.1g43.9g0.3g3g
Valkosipuli 56g61kcal4.4g9.2g0.3g1.2g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g23g30kcal0.7g4.7g1.4g3.2g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g11g11kcal0.1g2g0g0g
Mustapippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4518g2128kcal57g306.6g56.6g100.4g
Valittu annoskoko2259g1064kcal28.5g153.3g28.3g50.2g
Annoskoko puolitettuna1130g532kcal14.3g76.7g14.2g25.1g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947