Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 63g24kcal0.6g4.3g0.1g1.6g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Juuriselleri 38g12kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka25g2.8kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Peruna, keskikokoinen 60g38g23kcal0.6g4.9g0g0.3g
Valkosipuli 6.3g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g2.5g3.3kcal0.1g0.5g0.2g0.4g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g1.3g1.2kcal0g0.2g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana502g237kcal6.4g34g6.4g11.4g
Valittu annoskoko251g118kcal3.2g17g3.2g5.7g
Annoskoko puolitettuna126g59kcal1.6g8.5g1.6g2.9g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947