Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 625g240kcal6.3g43.1g1.3g15.6g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Juuriselleri 375g118kcal4.7g17.3g0.8g11.6g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka250g28kcal2.8g2.8g0.5g2.5g
Porkkana 500g164kcal3.1g27.8g1g12.8g
Peruna, keskikokoinen 60g375g225kcal5.6g48.8g0.4g3.4g
Valkosipuli 63g68kcal4.9g10.2g0.4g1.3g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g25g33kcal0.8g5.3g1.5g3.5g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g13g12kcal0.1g2.3g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5020g2364kcal63.8g341.2g63g111.4g
Valittu annoskoko2510g1182kcal31.9g170.6g31.5g55.7g
Annoskoko puolitettuna1255g591kcal16g85.3g15.8g27.9g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947