Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 750g288kcal7.5g51.8g1.5g18.8g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Juuriselleri 450g142kcal5.6g20.7g0.9g14g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka300g33kcal3.3g3.3g0.6g3g
Porkkana 600g196kcal3.7g33.4g1.2g15.3g
Peruna, keskikokoinen 60g450g270kcal6.8g58.5g0.5g4.1g
Valkosipuli 75g81kcal5.9g12.2g0.5g1.6g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g30g39kcal0.9g6.3g1.8g4.2g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g15g14kcal0.2g2.7g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6024g2836kcal76.2g408.8g75.4g133.8g
Valittu annoskoko3012g1418kcal38.1g204.4g37.7g66.9g
Annoskoko puolitettuna1506g709kcal19.1g102.2g18.9g33.5g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947