Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 875g336kcal8.8g60.4g1.8g21.9g
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Juuriselleri 525g165kcal6.6g24.2g1.1g16.3g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka350g39kcal3.9g3.9g0.7g3.5g
Porkkana 700g229kcal4.3g38.9g1.4g17.9g
Peruna, keskikokoinen 60g525g315kcal7.9g68.3g0.5g4.7g
Valkosipuli 88g95kcal6.9g14.3g0.5g1.8g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g35g46kcal1.1g7.4g2.1g4.9g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g18g17kcal0.2g3.2g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7028g3309kcal89.4g477.4g87.8g155.8g
Valittu annoskoko3514g1655kcal44.7g238.7g43.9g77.9g
Annoskoko puolitettuna1757g827kcal22.4g119.4g22g39g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947