Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1000g384kcal10g69g2g25g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Juuriselleri 600g189kcal7.5g27.6g1.2g18.6g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka400g44kcal4.4g4.4g0.8g4g
Porkkana 800g262kcal5g44.5g1.6g20.4g
Peruna, keskikokoinen 60g600g360kcal9g78g0.6g5.4g
Valkosipuli 100g108kcal7.9g16.3g0.6g2.1g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g40g52kcal1.2g8.4g2.4g5.6g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g20g19kcal0.2g3.6g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8032g3782kcal101.6g545g100.2g178g
Valittu annoskoko4016g1891kcal50.8g272.5g50.1g89g
Annoskoko puolitettuna2008g945kcal25.4g136.3g25.1g44.5g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947