Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1125g432kcal11.3g77.6g2.3g28.1g
Sipuli (kuorittu)450g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Juuriselleri 675g212kcal8.4g31.1g1.4g20.9g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka450g50kcal5g5g0.9g4.5g
Porkkana 900g294kcal5.6g50g1.8g23g
Peruna, keskikokoinen 60g675g405kcal10.1g87.8g0.7g6.1g
Valkosipuli 113g122kcal8.9g18.3g0.7g2.4g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g45g59kcal1.4g9.5g2.7g6.3g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g23g22kcal0.2g4.1g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9036g4254kcal114.6g613.4g113g200.4g
Valittu annoskoko4518g2127kcal57.3g306.7g56.5g100.2g
Annoskoko puolitettuna2259g1064kcal28.7g153.4g28.3g50.1g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947