Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1250g480kcal12.5g86.3g2.5g31.3g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Juuriselleri 750g236kcal9.4g34.5g1.5g23.3g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka500g55kcal5.5g5.5g1g5g
Porkkana 1000g327kcal6.2g55.6g2g25.5g
Peruna, keskikokoinen 60g750g450kcal11.3g97.5g0.8g6.8g
Valkosipuli 125g135kcal9.9g20.4g0.8g2.6g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g50g66kcal1.5g10.5g3g7g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g25g24kcal0.3g4.6g0g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10040g4727kcal127.2g681.6g125.6g222.6g
Valittu annoskoko5020g2364kcal63.6g340.8g62.8g111.3g
Annoskoko puolitettuna2510g1182kcal31.8g170.4g31.4g55.7g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947