Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1500g576kcal15g103.5g3g37.5g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Juuriselleri 900g283kcal11.3g41.4g1.8g27.9g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka600g66kcal6.6g6.6g1.2g6g
Porkkana 1200g392kcal7.4g66.7g2.4g30.6g
Peruna, keskikokoinen 60g900g540kcal13.5g117g0.9g8.1g
Valkosipuli 150g163kcal11.9g24.5g0.9g3.2g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g60g79kcal1.8g12.6g3.6g8.4g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g30g29kcal0.3g5.5g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12048g5673kcal152.6g817.8g150.4g267g
Valittu annoskoko6024g2836kcal76.3g408.9g75.2g133.5g
Annoskoko puolitettuna3012g1418kcal38.2g204.5g37.6g66.8g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947