Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1750g672kcal17.5g120.8g3.5g43.8g
Sipuli (kuorittu)700g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Juuriselleri 1050g330kcal13.1g48.3g2.1g32.6g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka700g77kcal7.7g7.7g1.4g7g
Porkkana 1400g458kcal8.7g77.8g2.8g35.7g
Peruna, keskikokoinen 60g1050g630kcal15.8g136.5g1.1g9.5g
Valkosipuli 175g190kcal13.8g28.5g1.1g3.7g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g70g92kcal2.1g14.7g4.2g9.8g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g35g34kcal0.4g6.4g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14056g6618kcal178g954g175.6g311.8g
Valittu annoskoko7028g3309kcal89g477g87.8g155.9g
Annoskoko puolitettuna3514g1655kcal44.5g238.5g43.9g78g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947