Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 188g72kcal1.9g12.9g0.4g4.7g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Juuriselleri 113g35kcal1.4g5.2g0.2g3.5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka75g8.3kcal0.8g0.8g0.2g0.8g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Peruna, keskikokoinen 60g113g68kcal1.7g14.6g0.1g1g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g7.5g10kcal0.2g1.6g0.5g1.1g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g3.8g3.6kcal0g0.7g0g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1506g709kcal19g102.2g19g33.6g
Valittu annoskoko753g355kcal9.5g51.1g9.5g16.8g
Annoskoko puolitettuna377g177kcal4.8g25.6g4.8g8.4g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947