Uunijuurekset rosmariinilla

Lohko juurekset ja sipuli.

Porkkana kannattaa leikata ohuemmaksi kuin muut johtuen pidemmästä kypsymisajasta.

Sipulit voi lisätä vuokaan vähän myöhemmin, niille riittää 20 min.

Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa ja kypsennä 200 asteessa noin 40 min, uunista riippuen.

Tuore rosmariini voi hyvin korvata kuivatulla, kaveriksi voi halutessaan lisätä vaikka timjamia.

Mikä tahansa juureksista voi jättää pois tai korvata vaikkapa palsternakalla, lantulla, artisokalla, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa/kaupassa.

Juureksia kannattaa käännellä ainakin kerran kypsymisen aikana.

Jos haluaa rapeamman lopputuloksen voi vuokaa pitää loppuosan ajasta ylhäällä uunissa grillivastusten alla.

Päälle voi puristaa sitruunamehua, varsinkin jos balsamico puuttuu, punajuuri tarvitsee kaverikseen jotain hapokasta.

Kastikkeeksi sopii maustamaton jugurtti.

Muutaman harjoituskerran jälkeen oppii arvioimaan minkä kokoisiksi kannattaa mikäkin pilkkoa jotta kaikkien kypsymisaste olis toivotunlainen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 502 grammaa

Lilja14
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2000g768kcal20g138g4g50g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Juuriselleri 1200g378kcal15g55.2g2.4g37.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka800g88kcal8.8g8.8g1.6g8g
Porkkana 1600g523kcal9.9g89g3.2g40.8g
Peruna, keskikokoinen 60g1200g720kcal18g156g1.2g10.8g
Valkosipuli 200g217kcal15.8g32.6g1.2g4.2g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g80g105kcal2.4g16.8g4.8g11.2g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 80g708kcal0g0g80g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g40g38kcal0.4g7.3g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16064g7563kcal203.2g1090.4g200.6g355.8g
Valittu annoskoko8032g3782kcal101.6g545.2g100.3g177.9g
Annoskoko puolitettuna4016g1891kcal50.8g272.6g50.2g89g
Arvot/100g100g47kcal1.3g6.8g1.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267947